"Masennus voi kehittyä joskus hyvinkin nopeasti. Ensimmäinen oire on elämänhalun ja kiinnostuksen katoaminen. Ihminen uupuu jo pienenkin rasituksen jälkeen, hän kokee alemmuudentuntoa ja syyllisyyden tunteet ovat suhteettoman voimakkaita. Masentunut ihminen ei pysty pitämään yllä ihmissuhteitaan tai luomaan uusia ihmissuhteita. -- ihmisellä on itsetuhoisia ajatuksia."

"Vakava masennus tarkoittaa tilannetta, jossa nuorella on samanaikaisesti viisi erilaista (itselläni oireista kahdeksan) mielialahäiriön tuntemusta ja ne kestävät yhtäjaksoisesti yli kaksi viikkoa."

"Depressio on masennusoireyhtymä, johon kuuluu useita masennukseen liittyviä oireita. --jatkuu yleensä pitkään, ja oireiden tuntemukset voivat olla yhtäjaksoisia jopa kahden viikon ajan. Oireet hallitsevat ihmistä yli puolet valveillaoloajasta."

"Ahdistuneisuushäiriöksi tai neuroosiksi kutsutaan psykiatrisia häiriöitä, joissa muun muassa pelko ja jännittyneisyys ovat keskeisiä. --vaikuttaa hengityselimistön toimintaan ja aiheuttaa tukehtumisen tunnetta tai hyperventilaatiokohtauksia. --sydämen tykytystä, huimausta tai puutuneisuutta. --palan tunne kurkussa tai nielemisvaikeuksia."

"--Paniikkihäiriöstä kärsivälle ihmiselle ahdistuksen tuntemukset ovat kehämäisiä ja ne ruokkivat itseään. Uuden kohtauksen pelko synnyttää yleensä helposti seuraavan kohtauksen. --hengitys saattaa salpautua. --kokee kuoleman pelkoa ja täydellisen sekasorron tuntemuksia. Sydämen tykytys, vapina, silmäterien laajeneminen ja ilman loppumisen tunne ovat vain muutamia oireita, joita paniikkihäiriöinen ihminen kokee. --henkilö alkaa tarkkailla itseään ja hänestä tulee perusjännittynyt."

~Lukion terveystieto OTE1; terveyden perusteet~

Hulluksikin ne kutsuvat.

En tiedä, pitäisikö jo pikkuhiljaa uskoa.