depression-inspirational-quotes.jpg

Se iskee hiljaa, varoittamatta. Hiipii pitkin sun rintakehää ja tekee pesän siihen. Se tunkeutuu sun pään sisään, vaikka kuinka huudat että mene pois. Mä en tahdo sua enää.

Se tekee sun olon niin voimattomaksi. Jossain vaiheessa se vyöryy sun ylitse kuin hyökyaalto, etkä jaksa enää taistella vastaan. Antaa tulla. Antaa tulla vaan. Kyllä mä taas kestän. 

Kyyneleet tuntuvat silmissä, mutta ei ne tule. Olet niin väsynyt itkemäänkin. Muistat ne kerrat kun olet itkenyt ja pidät niitä heikkoutena. On parempi, ettet itke. Silloin sulla menee paremmin, kun et itkeskele jatkuvasti.

Mutta todellisuudessa et haluaisi mitään muuta niin paljon, kuin käpertyä sänkyyn ja itkeä. Itkeä, kunnes nukahdat väkisin ja silmät ovat täynnä hiekkaa. Kunnes kyyneleitä ei vain enää tule.

Ja sä toivoisit, että joku olisi siinä ja silittäisi sun hiuksia. Mutta sä olet yksin. Lopulta, koko maailmassa, sä olet yksin.Ja sun on pakko selvitä yksin. Sillä kukaan ei tule jäämään pysyvästi. Ketään ei voi pakottaa jäämään.

Kipu on voimakasta, hyvin fyysistä. Sattuu. Särkylääke ei auta. Silloin sä muistat, mikä joskus aikaisemmin auttoi. Mikä vei kaiken hetkeksi pois. Katsot teriä ja kyyneleet haluaisivat tulla voimakkaammin. Ei taas, ei enää. Terä on niin ihanan viileä sun kuumaa, turvonnutta ihoa vasten. 

Laitat terän pois, mutta sekin repii sun sydäntä. Mistä mä nyt löydän apua? Minne mä nyt pakenen?

Hiljaa makaat sängyssä ja tuijotat kattoon. Jokaista kohtaa sussa sattuu ja henki ei kulje. Itku ei vain tule. Laitat surullista musiikkia soimaan, jotta saisit itkun tulemaan. Ei, se ei tule.

Hiljalleen, pieni pala kerrallaan muuri on noussut sun ympärille. Huomaamatta. Itkeminen on heikkoutta. Sä et enää tahtoisi tai jaksaisi itkeä. Ei enää.

depression-quotes-black-and-white-267