Hei rakkaat.

Nyt on aivan pakko avautua sellaisesta asiasta kuin rasismi.

Tuli tässä eteeni sellainen tapaus, että eräs henkilö päivitti lähtevänsä lomamatkalle Turkkiin. Olkoon hän vaikka M. Sitten tähän tilapäivityksen alle tulee kommentti henkilöltä L, joka kertoo olevansa huolissaan kannattaako sinne matkustaa kun on levotonta jne. 

Tämä on vielä ihan fine, mielipiteitä saa olla ja tilanne Turkissa todella elää ja on epävakaakin. 

Sitten M kommentoi takaisin, että totta, olet oikeassa mutta levotonta on ollut pitkään ja tilanne voi muuttua. Tähän L vastaa mm: "niistä hihhuleista ei koskaan tiedä, mitä ne keksii". 

Siis... Mitä...

Helvettiä???!

Anteeksi. Suutuin aivan tajuttomasti. Itse olen Turkissa ollut, ihmiset ovat olleet mukavia, auttavia jne. Ja mikä tekee heistä "hihhuleita"? Usko Allahiin vai?!

Se, ettei tämä henkilö usko samoin, ei anna oikeutta arvostella. Joka kulttuurista löytyy äärimmäisiä ihmisiä, jopa idiootteja, ei tarvitse mennä kovinkaan kauas. Kun astut ovesta ulos, voi äärioikeistolainen tai -vasemmistolainen tai ihan kuka vain "ääri"-ihminen höykätä kimppuusi.

Ei se katso maata, ihonväriä, kulttuuria jne. Se on ihmisestä kiinni.

Argh.

Tämä kommentoinut L on opettaja ja kuuluu myös näkyvästi seurakunnan toimintaan. Hän on tekemisissä lasten kanssa. Tulee mieleen, mitä hän opettaa heille.

Suvaitsemattomuutta?

Että kaikki muslimit ovat "hihhuleita" ja suorastaan sekopäisiä? Tätäkö haluamme, että lapset oppivat, ne, jotka tulevaisuudessa kasvavat ja alkavat johtaa maata. Meidän maatamme, Suomea, joka globalisoituu koko ajan. Meillä on maahanmuuttajia ja erilaisia ihmisiä. Hyvä niin.

fb

Itse olen sitä mieltä, ettei mikään uskonto, aate, jne. ole täysin oikeassa, ja vaikka olisikin, ei kenelläkään ole oikeutta tuomita toisia ihmisiä rasistisin perustein.

Anteeksi, lievä avautuminen.

Pistää vaan veren kiehumaan tuollaiset ihmiset.

Ei muuta raportoitavaa.

~Perhonen~